Så mycket kostar det att reparera en trasig telefon

Detta är ett samarbete: Om man blickar ut över en offentlig plast, så ser man snabbt hur mobiltelefonen är ungefär lika viktig som att ta med plånboken. Det är inte ovanligt att man sitter med telefonen för att fördriva tiden eller för att vara produktiv med att betala fakturor man byggt upp via Zimpler casinon, skrolla på sociala medier, finna nya vänner, fotografera, svara på mail, lyssna på musik och spelar spel på. Våra telefoner är en teknisk pryl med många funktioner, som är väsentliga för att våra liv ska fungera som vanligt. Dagens mobiltelefoner är fyllda med optimerade funktioner, som gör att de är skörare än 90-talets tegelstenar till mobiltelefoner. Att köpa en ny mobiltelefon kan bli en dyr historia om man bara har krossat skärmen eller om batteriet börjar bli slött. Det är därför det är så praktiskt att allt fler reparationstjänster gällande mobilreparationer finns ute på marknaden. En rekommendation är att välja en reparatör med ett positivt omdöme kring sig, just för att reparationer av mobiltelefoner är ett avancerat och pilligt jobb. Man måste därför veta vad man gör för att slutresultatet ska bli optimalt.

Laga din spräckta skärm direkt för att undvika vidare kostnader

Den mest förekommande skadan som sker på mobiltelefoner, är att glasskärmen spräcks. När skärmen är spräckt så blir telefonen betydligt mer känslig för både fukt och värme, vilket gör att en spräckt skärm kan efter ett tag förstöra övriga funktioner i mobiltelefonen. På grund av det här är det rekommenderat att reparera skärmen omgående om sprickor i skärmen har uppkommit. För har den spräckta skärmen orsakat andra skador på telefonen, så blir reparationen betydligt dyrare. Ett skärmbyte på en mobiltelefon kostar allt mellan 1500kr- 3600kr och mestadels beror det på vilken iPhone-modell man har och hur förekommande den är. Låt säga att man istället lämnar in en telefon med spräckt skärm och andra skador blir kostnaden dyrare, allt mellan 3000kr- 7000kr. Det man kan konstatera är att om man väljer att laga sin telefons skärm omgående, så minskar risken för andra skador likväl slipper man den eventuella extra kostnaden gällande reparation för skärm och andra skador.

Batteribyte på din mobiltelefon

Ett annat förekommande problem är mobiltelefonens batteritid. Med åldern är det inte helt ovanligt att batteriet i telefonen blir allt slöare och laddar ur snabbare. Det här reparationsingreppet är till skillnad från skärmbyte billigare. Byte av iPhones batteri kostar mellan 500kr-800kr, då det beror på mobiltelefonens modell. Batteribyte är ett reparationsingrepp som kan göra din telefon som ny igen.

Täcker garantin skadan på din telefons skärm eller batteri?

Beroende på mobiltelefonens ålder och hur skadan på telefonen skedde, så kan skadan eller anledningen till reparationen bekostas av garantin. Är telefonen nyinköpt och har hanterats korrekt, så finns möjlighet till gratis reparation eller att kostnaden istället endast blir någon hundralapp. Så undersök alltid innan ni lämnar in en mobiltelefon för reparation om garantin gäller för felet på din telefon. Men kom ihåg att det oftare är billigare att lämna din iPhone för reparation än att köpa en ny telefon.

Detta är ett samarbete

Annons