Googles skarpa varning till Android-användarna

Google har nyligen avslöjat en nyhet som jag kallar för mycket oroväckande och som säkerligen kan få vissa att överge Android efter att man läst det här inlägget. 

Det ser ut som att Google nyligen har skickat ut en typ av varning där man sagt att många förinstallerade mobiler som kör Android kommer med appar som kan innehålla skadlig kod från start. Mer exakt har Google sagt följande:

The Android ecosystem is vast with a diversity of OEMs and customizations—if you are able to infiltrate the supply chain out of the box, then you already have as many infected users as how many devices they sell—that’s why it’s a scarier prospect.

Det återstår att se om Google kommer göra något åt saken och om man kommer uttala sig mer utförligt inom kort.

Via