Huawei: då kan helvetet börja #spekulation

Den 20 maj det här året avslöjade USA att man hade bannat Huawei från landet. Det såg ut som att tillverkaren var på väg att bli ”upplåsta!” från USA igen men så visade sig inte bli fallet. 

Många har undrat: men när kommer man märka någon skillnad på Huawei? När kommer de inte längre köra Android på sina produkter? Detta är något vi ännu inte har en aning om då flera faktorer kan vara avgörande. Säg till exempel att amerikanska tillverkare får grönt ljus att börja prata, byta och handla med Huawei som vanligt igen, då kommer allt återgå till det normala, men vad kommer hända om Huawei fortsätter att få rött ljus från USA?

Först och främst tror jag inte att det här kommer kunna hända det här året då produkter som Huawei börjat utveckla med Android också kommer köra Android. Jag misstänker att det kan vara produkterna som Huawei kommer släppa under nästa år som det kan komma att bli problem med operativsystemet, något som innebär att P40-serien kan komma att drabbas misstänker jag.

Oavsett vad så hoppas jag på att Huawei kommer ”bli upplåsta” i framtiden så att man inte kommer behöva göra sig av med Android.