Det känns som att Android står still (krönika)

Google har sedan flera årtionden tillbaka utvecklat nya versioner av Android. På senare år känns det däremot som att Google fått svårt att utveckla Android vidare, det tycker i alla fall jag. 

Även om många säger att ”va, det här ser ju helt annorlunda ut nu?!”. Faktum är att det som troligtvis har förändrats då är gränssnittet som tillverkare brukar uppdatera i och med nya versioner av Android. Men för er som någon gång har ägt en Google Pixel så märks det verkligen hur få betydelsefulla skillnader Google har lagt in under det senaste årens versioner av Android.

Ett exempel är Android Q som förväntas släppas i skarpt version under slutet av den här månaden till Pixel-enheterna som innehåller få skillnader mellan version 9 Pie och Android 10 Q.

De enda betydelsefulla skillnaderna jag tycker att Google har fixat i och med Android Q är bättre svepgester och ett dedikerat Dark Mode. Apropå svepgester så är de inte någon höjdare enligt mig men om man jämför Google Pixel med OnePlus mobiler så är det som dag och natt när det kommer till gesterna till OnePlus fördel.

I och med att Android ”stannat upp” något när det kommer till invitation och nya funktioner så kommer det bli spännande att se vad Googles kommande plattform Fuchsia kommer erbjuda.

Det här är skribentens egna åsikter