Googles bluff mot användare

Jag skrev för en tid sedan om att Google gjort om så att du kommer behöva Google Assistent för att kunna ta anteckningar som Google sedan påminner dig om. Nu har det inkommit nya uppgifter!

Det har nyligen framkommit uppgifter om att Google endast sagt att den här förändringen har gjort på engelska versionen av Google Notes, det är vad Google sagt själva. Nu har det framkommit uppgifter om att detta inte bara är ut att gälla för engelska anteckningar utan även för bland annat franska appen för anteckningar. Detta innebär att Google försöker bluffa. Google har sagt följande:

We’ve unveiled a new user interface on Assistant on Android for creating reminders in English. Assistant reminders will continue to function via traditional interface on mobile as usual across all other languages. Users can also continue to create location-based reminders through voice, and we’ll soon add location selection UI when tapping or editing a reminder.

Via