Huawei: kan det vara kört för tillverkaren?

Jag har sedan en tid tillbaka rapporterat om att Huawei haft det mycket svårt när det kommer till smartphones just nu då det inte ser ut som att tillverkaren får köra Android som det ser ut just nu. Men är det kört för tillverkaren?

Kört och kört….allt kan ses på olika sätt. Jag tror till exempel inte att det är kört för Huawei i Kina men jag misstänker att tillverkaren kan komma att få det hur svårt som helst med sitt egna system HarmonyOS. Grejen är den att systemet kan vara hur bra som helst men det är apparna och programmen som gör en riktigt bra smartphone. Vem vill till exempel vara utan Facebook, Instagram, Twitter, Skype, WhatsApp eller Snapchat idag? Det är nog inte många.

För faktum är att alla dessa program kommer från USA och kommer så länge Google inte får samarbeta med Huawei intr heller få samarbeta med Huawei.

Att Huawei dessutom ska ha 30% av intäkterna som genereras för olika appar och program som släpps i företagets egna App Store kommer inte göra saken lättare.

Nej, jag misstänker att Huawei kommer gå det riktigt tufft framöver!

Priser från PriceRunner
Advertisements
Annons