Hem Moto One Zoom – ett första intryck!

Moto One Zoom – ett första intryck!

70267829 404195680507173 783629324459704320 N

Under gårdagen tog jag emot en Moto One Zoom som jag ska testa i någon vecka innan en riktig recension publiceras på enheten. Men efter att ha använt mobilen i ett antal timmar har jag hunnit bilda mig en uppfattning om mobilen! 

Enheten har fått en 6,39 tumsskärm av AMOLED-typ med Full HD+- upplösning. Till skillnad från Moto One Vision har One Zoom inte fått det superavlånga formatet 21:9 utan kör istället ett mer klassiskt 19,5:9-format. One Zoom ligger otroligt bra i handen och ironiskt nog tror jag att det bland annat beror på att enheten är ganska (nåja) tjock med sina 8,8 millimeter. Tillverkarna brukar ofta tävla om vem som kan göra den tunnaste mobilen, något Moto inte har gjort med One Zoom, vilket jag anser vara helt rätt eftersom att tillverkaren fått in ett biffigt 4000 mAh-batteri.

När det kommer till prestandan har One Zoom återigen tagit en egen väg i One-familjen då de andra medlemmarna One Vision och One Action fått processor från Samsung (Exynos) så använder One Zoom Snapdragon 675 med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Då telefonen kör Android One, Googles helt rena version av Android utan bloat, så flyter allt på väldigt bra under den tid jag testat enheten. Det känns till exempel som att One Zoom håller jämna steg med Sony Xperia 1 vid vanlig användning trots att One Zoom är mycket billigare – inte illa Moto!

69803666_1714440405353372_1765028466832441344_n.jpg
Shit vad snygg! 

Låt oss prata kameror! One Zoom har fått fyra kameror till antalet i form av en primär 48 MP-kamera, en vidvinkel på 16 MP, en zoom på 8 MP och en djupkamera (som förstärker djupeffekten) på 5 MP. Det märks att Moto One Zoom har riktigt bra kameror MEN varför heter enheten One Zoom när den bara har 3x optisk zoom när flera andra konkurrenter har detsamma? Namnvalet känns enligt mig något förvirrande enligt mig.

En funktion jag bara MÅSTE ta upp med One Zoom är att Motorola-loggan på baksidan lyser upp när jag tänder upp displayen på enheten, hur coolt är inte det? En annan sak jag verkligen gillar är att fingeravtrycksläsaren sitter under displayen. Läsaren är av optisk typ och känns snabb och pricksäker!

Ett mer utförligt test kommer som sagt om några veckor när jag hunnit bekanta mig mer med telefonen!