Appar för att hålla koll på ekonomin

En pågående trend är att spara, investera och hålla koll på sin ekonomi. Med alla mobilappar som finns idag har det blivit så pass enkelt att nästan vem som helst kan vara ekonomisk och smart i sitt sparande. Det underlättar dessutom att man kan kontrollera sina pengar när som helst och var som helst med dessa appar, som oftast använder sig av fondrobotar.

Jag kommer att lista några appar som verkar vara bra för att ha koll på ekonomin och samtidigt hjälpa dig att spara och investera:

  • Tink – Appen använder maskininlärning och din finansiella data för att ge dig råd och insikter. Den är uppkopplad till din bank och kan kategorisera dina utgifter. Med hjälp av diagram, staplar och prognoser får du spartips som är lätta att ta till sig.

  • Mina utgifter – Appen hjälper dig att hålla koll på vart dina pengar går. Genom att lägga in dina inkomster och utgifter så ser du hur mycket du spenderar, vad pengarna läggs på och hur mycket du har kvar. Genom diagram ser du hur du ligger till ekonomiskt, både i nuläget och tidigare.

  • Dreams – Med denna app kan du nå dina ekonomiska drömmar. Du skriver in vad du har för mål, när målet ska vara uppnått samt hur mycket du måste spara inför det. Dreams, i sin tur, ger dig tips på hur du kan spara för att nå målet. Du kan spara på egen hand eller med andra och du kan även investera direkt via appen.

  • Pennies – Appen som fungerar som en modern kassabok. Du lägger manuellt in vad du köper och tjänar och du kan budgetera varje dag för att se hur du ska nå dina finansiella mål.

  • Opti – Appen hjälper dig att spara på börsen. En inbyggd fondrobot gör det mesta av arbetet åt dig. Du svarar bara på ett antal frågor när du skaffar appen, sedan väljer appen vilka fonder dina pengar ska investeras i beroende på din sparhorisont och dina riskpreferenser.

  • Fundler – Genom att köpa aktiefonder och räntefonder åt dig tar appen hand om ditt månadssparande. Inledningsvis besvarar du ett antal frågor innan appen bygger upp din fondportfölj genom att ta hänsyn till din riskvillighet och sparhorisont. Appen fungerar både för dig som är ny med investeringar och för dig som har hållit på med det under en längre tid.

  • Spira – Är du ute efter en app som ger dig en inblick i börsen samtidigt som den hjälper dig att spara pengar genom investering så är Spira perfekt. Med Spira köper du aktier i investmentbolag utan förvaltningsavgift, du betalar 25 kronor varje gång du köper eller säljer aktier. Det krävs inga förkunskaper för att börja investera med Spira då appen investerar åt dig.

Det går bra att använda flera av dessa appar för olika syften. Kanske måste du testa dig fram lite för att se vilka som passar bäst för dig och dina ändamål.

Advertisements
Priser från PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Advertisements
The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
Annons
Sidan laddas...