Kategorier
Airbus Boeing Flyg

Emirates räknar med att flyga Airbus A380 till mitten av 2030

Emirates CEO Tim Clark har uttalat att han tänker sig att deras flotta av Airbus A380 kommer att fortsätta vara i luften fram till mitten av 2030. 

Emirates har världens största flotta av modellen, 110 stycken och 13 till är beställda. Clark tror att ett 90-tal av deras A380:s kan vara i bruk runt mitten av 2030. Airbus  annonserade i februari att de kommer att sluta tillverka planet då det inte blivit den lönsamma affär som bolaget hoppats på. 

Emirates har också lagt beställning på bland annat Boeing 777X som förväntas levereras under 2020, de har även under året lagt beställningar på Airbus A330neo och Airbus A350. Förutom alla dessa beställda flygplan så uppges de även vara forsatt intresserade av Boeing 787.

Via

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.