Posted in: Huawei

Huawei och BankID: vad händer om läget fortsätter vara kritiskt?

Det har troligtvis inte undgått någon att Huawei befinner sig i ett prekärt läge just nu. Det ser i dagsläget inte ut som att det exempel är möjligt att installera BankID på de nya smartphones som Huawei kommer släppa.

Om det fortsätter att se ut så här för Huawei, alltså att man inte kan installera Android fullt ut på de smartphones som kommer släppas i framtiden, så tror jag att tillverkaren kommer få riktigt svårt att överleva på bland annat den svenska marknaden eftersom att det är väldigt många i Sverige som använder sin telefon som ett bankverktyg genom diverse bankprogram.

Nog för att det finns olika banker i Sverige, men något som krävs när det kommer till banker i Sverige är BankID, något som Huawei inte ser ut att få tillgång till som det ser ut just nu.

Back to Top