Chesley ‘Sully’ Sullenberger: det här är problemet med Boeing 737 Max

Jag har sedan en tid tillbaka rapporterat om att Boeing 737 Max är ”ur trafik” sedan mars det här året. Nu har kapten Cahesley ‘Sully’ Sullenberger gått ut med kritisk information mot Boeing.

Sully som lyckades nödlanda en Airbus A320 mitt på Hudson floden mitt i centrala New York har nyligen gått ut och bemött en artikel som New York Times skrivit sedan en tid tillbaka där skribenten bland annat skrivit om att krascherna berott på bristfällig utbildning för piloterna. Där svarar Sully följande:

“Inadequate pilot training and insufficient pilot experience are problems worldwide, but they do not excuse the fatally flawed design of the Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS) that was a death trap,”

Sully tror istället att det är MCAS-systemet i Boeing 737 Max som varit orsaken till kraschen, en sensor som dödat otroligt många liv…

Via

Advertisements
Priser från PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Advertisements
The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
Annons
Sidan laddas...