Kategorier
Airbus Boeing Flyg

Indiskt flygbolag ber om offert på 200 nya flygplan

Källor rapporterar att det snabbt växande Indiska lågprisflygbolaget GoAir har bett både Airbus och Boeing om offerter på en stor order nya plan.

Förfrågan gäller 20 wide-body plan och 200 narrow body plan. Flygbolaget, som växer snabbt, har nästan 12% av den Indiska inhemska marknaden och hittills har flugit Airbus-kärror, växer fort och har i dagsläget 50 flygplan. Både Boeing och Airbus väntas komma med pressade bud då båda flygbolagen har flygplan som de gärna lounchar, till exempel tros Boeing ge attraktivt bud på 737 MAX eller för widebodys 787 som båda är flygplan som bolaget gärna vill se i utökad produktion, MAX är dessutom ett plan som har extremt lågt förtroende bland flygbolag. Airbus kommer förmodligen att försöka sälja A330 neo eller A350 (widebody) och A320 som narrowbody till GoIndia.

GoIndias Managing Director, Jeh Wadia sager:

“Our plan is to add at least one aircraft on average every month. GoAir has flown 76 million passengers since inception and our aim is to achieve 100 million passengers in the next two years. Our daily flights have grown by 41 per cent to over 325, as compared to 230 daily flights same time last year,”

Via

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.