Boeing om 737 Max och MCAS 2016: det handlade om simulatorn

Jag rapporterade för några dagar sedan om att Boeing kunde ha varit medvetna om att MCAS-systemet på Boeing 737 Max inte fungerade som det skulle redan 2016. Nu har det framkommit nya uppgifter om detta. Läs vidare för att ta reda på mer om nyheten.

Det har nyligen framkommit att felet med MCAS-systemet rapporterades redan 2016 men att det rörde sig om att simulatorn till 737 Max betedde sig underligt. Boeing har bland annat sagt följande i ett pressmeddelande:

We understand and regret the concern caused by the release Friday of a Nov. 15, 2016, instant message involving a former Boeing employee, Mark Forkner, a technical pilot involved in the development of training and manuals. And we especially regret the difficulties that the release of this document has presented for the U.S. Federal Aviation Administration and other regulators.

Det framkommer även att en av dessa piloter hade sagt att MCAS-systemet hade ”flippat ur helt”.

Ni kan läsa mer om nyheten här.

Advertisements
Priser från PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Advertisements
The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
Annons
Sidan laddas...