Kategorier
Airbus Flyg

Air France om varför man kommer göra sig av med Airbus A380-800

Allt fler flygbolag har under den senaste tiden meddelat att man kommer göra sig av med bjässeplanet Airbus A380-800. Nu har Air France berättat anledningen till varför just dom kommer skrota planet.

Flygbolaget anger att man överger planet främst på grund av att man inte fyller planet och att det mestadels går halvtomt. Utöver det nämns det bland annat att landgångarna måste vara extra många jämfört med ett ”vanligt plan” samt att personalen som jobbar på backen måste ha specialutbildning.

Via

Av Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.