• "date": "4 december, 2019, 21:54"
  • "title": "I och med Qualcomm Snapdragon 865 och Android R så kommer det fysiska körkortet kunna slopas"
  • "author": ""
  • "tags": ""

I framtiden är jag övertygad om att vi kommer ha allt i mobilen. Saker så som bankkort har ju till exempel redan flyttat in i mångas mobiler.

Men det ser bland annat ut som att Snapdragon 865 i samspel med Android R kommer ha en API som kommer göra det möjligt att få körkortet inflyttat i mobilen. Det låter helt klart som en smidig funktion men det återstår att se om den kommer till Sverige eller hur det kommer bli med den saken. Hur som haver har Google sagt följande om den nya tjänsten:

We’re very excited to announce that Snapdragon will be the first mobile SoC to support Android Identity Credential APIs, which means that mobile drivers’ license and electronic ID will be possible with Android R.

Via