Qualcomm har nyligen hållit ett event där tillverkaren visat upp det nya chippet Snapdragon 765G som är en uppföljare till tidigare Snapdragon 730G som visades upp i april det här året.

Jämför man med vanliga Qualcomm Snapdragon 730 så ser det ut so att 765G fått 38% bättre prestanda jämfört med ovannämnda processorn. Det ser ut som att Snapdragon 765G i princip har samma prestanda som Snapdragon 730G men att den här modellen fått en liten turboboost i upp till 2,4GHz.

Chippet bygger på 7nm- teknik och har även fått stöd för kameror med en upplösning på max 192 MP. I och med att det här chippet har stöd för 5G så kommer det verkligen bli intressant att se hur billiga 5G- smartphones kan komma att bli under 2020. Vi vet ju bland annat redan att HMD Global kommer visa upp en 5G- smartphone under det kommande året.

Via