Qualcomm visar upp Snapdragon 765G

Qualcomm har nyligen hållit ett event där tillverkaren visat upp det nya chippet Snapdragon 765G som är en uppföljare till tidigare Snapdragon 730G som visades upp i april det här året.

Jämför man med vanliga Qualcomm Snapdragon 730 så ser det ut so att 765G fått 38% bättre prestanda jämfört med ovannämnda processorn. Det ser ut som att Snapdragon 765G i princip har samma prestanda som Snapdragon 730G men att den här modellen fått en liten turboboost i upp till 2,4GHz.

Chippet bygger på 7nm- teknik och har även fått stöd för kameror med en upplösning på max 192 MP. I och med att det här chippet har stöd för 5G så kommer det verkligen bli intressant att se hur billiga 5G- smartphones kan komma att bli under 2020. Vi vet ju bland annat redan att HMD Global kommer visa upp en 5G- smartphone under det kommande året.

Via