• "date": "7 december, 2019, 18:49"
  • "title": "Ryanair nekade person med permobil att kliva på flyget"
  • "author": ""
  • "tags": ""

Jag har själv ett handikapp som innebär att jag har svårt med balansen på min högra sida. Förutom att jag ALLTID blir intagen vid säkerhetskontrollen för koll av min skena (med aluminium och kolfiber i) så går det finfint att resa.

Men det ser inte ut som att alla har den turen. En person vid namn Belen Hueso skulle nyligen resa med Ryanair när det framkom att hon inte fick ta med sin permobil ombord på planet då ”den tog för mycket plats”. När passageraren hade sagt detta till Ryanair så hade de svarat med att ”hitta ett annat flygbolag”.

Ryanair har en förskräckligt smal trappa som man måste gå på vid ombord och avstigning och jag rekommenderar verkligen inte det här flygbolaget för någon med funktionsnedsättning som sitter i rullstol eller permobil.

Via