Airbus A380-800 från Qatar Airways tvingades nödlanda

Det har under dagen inkommit uppgifter om att en Airbus A380-800 från Qatar Airways fått nödlanda i Melbourne, Australien på grund av ”ett mindre tekniskt fel”.

Det var även den här flygplatsen som man startade ifrån. Det framkommer att besättningen fått indikation på ett tekniskt fel och att men därför fick nödlanda i Melbourne efter att ha cirkulerat ett tag för att dumpa bränsle. Qatar har skrivit följande i ett meddelande:

“We can confirm that Qatar Airways flight QR 905 travelling from Melbourne to Doha on 9 February was diverted back to Melbourne due to a minor technical fault. We apologise for any inconvenience caused by this diversion. All passengers have been accommodated at hotels until the next available flight to Doha and will be assisted upon arrival into Doha to ensure smooth onward connections to their final destinations.”

Via