Huaweis egna röstassistent Celia ser ut som Google Assistent

När Huawei kliver in i ett 2020 så har företaget inte tillgång till Google Play Services. Detta har bland annat påverkat företaget så att man inte har tillgång till väsentliga appar så som Google Play Store, men även den smarta röstassistenten Google Assistent saknas i företagets nya P40- serie.

Därför har bolaget nu introducerat sin egna röstassistent Celia som är lika Google Assistent på många sätt. Istället för att väcka den här assistenten med orden ”Hey Google” så säger man ”Hey Celia”. Nej, inte ett dugg lika alls. Utöver detta ser animationerna ut typ precis som Google Assistent när man snackar med Celia.

Men vad kan då Celia göra för något? Du kan be henne ”om att göra det vanliga” så som att slå på timern, fråga om vädret, sätta igång kameran och så vidare. Som det ser ut just nu fungerar Celia på engelska, spanska och franska men förhoppningsvis kommer den få stöd för flera språk och kommandon inom kort!

Senaste nya artiklarna

Taggad med: