Qualcomm visar upp två chipp för helt trådlösa hörlurar

Under de senaste åren har det blivit allt vanligare med helt trådlösa hörlurar från olika tillverkare. Även om Qualcomm sedan tidigare inte visat upp chipp för helt trådlösa hörlurar så har företag ändå (i alla fall de flesta) visat upp ett eller flera par helt trådlösa hörlurar. 

Nu har det inkommit uppgifter om att chippset-tillverkaren visat upp inte ett utan två chipp för helrt trådlösa hörlurar. Tanken med dessa chipp är att de ska föra över ljudet från enheten till den ena hörluren som i sin tur för över ljudet till den andra hörluren, något som helt klart låter smart. Dessutom ser det ut som att Qualcomm fokuserat en hel del på att få till bra aktiv brusreducering i dessa chipp som för övrigt heter QCC304x och QCC514x. Qualcomm har sagt följande om dessa chipp:

The new SoCs also boast integrated Hybrid ANC technology. The dedicated ANC hardware integrated in the SoC enables super-low latency leak-through of the outside environment to allow for truly natural awareness of the surroundings, making ANC not just for airplane use, but applications in sports, office environments and other places throughout the user’s day.

The QCC514x and QCC304x SoCs are also optimized to deliver leading power consumption under various use cases, with up to 13 hours’ playtime based on 65mAh battery, depending on settings and other factors.  Now, with ANC enabled, there is minimal impact on battery life, allowing consumers extended battery life for enjoying sound on international flights or long periods at the office. Additionally, the extended playtime on the device allows for the shrinking of the battery used in the charging case and a more compact design that readily fits in a pocket.

Det kommer helt klart bli spännande att se vad dessa två chipp kommer kunna göra för underverk i kommande helt trådlösa hörlurar!

Senaste nya artiklarna

Taggad med: