Posted in: Flyg

Lufthansa förlorar 1 miljon euro per timme enligt CEO Carsten Spohr

Coronaviruset har påverkat oss alla på ett eller annat sätt. En bransch som drabbats riktigt hårt av viruset är inte bara några flygbolag utan hela flygbranschen. Nu har Lufthansas CEO Carsten Spohr gått ut med flera uppgifter när det kommer till hans flygbolag.

Det framkommer att Lufthansa förlorar drygt 1 miljon euro per timme i den här krisen där typ alla bolagets flygplan står stilla på marken. Samtligt framkommer det att bolaget ställt in över 3000 flygningar per timme, det är ju minst sagt illa känner jag.

Carsten Spohr poängterar att bolagets plan med att ta emot ett nytt flygplan varannan vecka under de kommande tio åren inte kommer vara möjligt. Mer specifikt har han sagt följande i ett pressmeddelande:

We are also in negotiations with aircraft manufacturers with regard to postponing aircraft deliveries because we will not be able to return to our old fleet size for an indefinite period.

Jag hoppas verkligen att flygindustrin kommer igång någorlunda som vanligt i framtiden snart igen.

Via

Back to Top