Posted in: Airbus, Flyg

Lufthansa gör om Airbus A380 till fraktkärra

Det här med Coronaviruset har ju gjort så att folk inte längre vill ut och flyga i världen. Detta har i sin tur lett till att de flesta flygbolagen parkerat de flesta av sina kärror i öknen i USA och att man gjort om några av dessa till fraktkärror. Nu ser det ut som att Lufthansa kommer göra historia med en av sina Airbus A380-kärror.

Det ser nämligen ut som att bolagets tekniker nu börjat göra om den första A380n till frakt från passagerare som den tidigare flugit. Det innebär att Lufthansa alltså kommer göra historia och troligtvis bli det första flygbolaget som kommer köra med A380 enbart för frakt. Samtidigt har de som jobbar med att just nu modifiera den första A380n för Lufthansa till fraktflyg sagt följande:

“Over the past days, we have received strong interest from different airlines regarding our passenger to freighter service capabilities,” 

Back to Top