Huawei ersätter YouTube med Dailymotion

Sedan Huawei blev bannade från USA förra året har den kinesiska jätten inte kunnat utrusta sina senaste modeller med dedikerade appar från Google där bland annat YouTube ingår utan du har behövt gå in via nätet om du ska kolla på Youtube.

Nu har det inkommit uppgifter om att Huawei ersatt YouTube appen som företaget hade installerat på alla smartphones innan det här eländet kom från USA till att numera ha inlett ett samarbete med ett företag som heter Dailymotion som alltså kommer finnas tillgänglig till Huaweis enheter framöver. Det framkommer följande:

Through this global partnership, Huawei Video has integrated Dailymotion’s video player technology in its application. The technology package includes a robust white-label video player, a large volume of international and local video content via Dailymotion’s API, as well as a strong monetization solution of the video inventory.

Du kommer givetvis kunna fortsätta kolla på Youtube om du går in via webbläsaren.