Posted in: Huawei

Snabbtest av nya Huawei Matebook X Pro av en amatör på datorer

Jag har under de senaste veckorna fått äran att testa senaste Huawei Matebook X Pro från Huawei. Jag är som de flesta här troligtvis vet intresserad av mobiler och flygmaskiner så det var med glädje jag tog emot årets Huawei Matebook X Pro då det är en produkt som är utanför min komfortzon när det kommer till den tekniska biten. Men det är troligtvis också då recensionen kommer bli bäst då målgruppen på den här sajten inte nödvändigtvis behöver vara insnöade på specifikationer för att förstå vad som skrivs, det är i alla fall målet!

Det var ungefär två år sedan jag recenserade den första Matebook X:en som Huawei släppte. Den här imponerande stort med en grym bildskärm, fantastiskt ljud,  snabb samt bra batteritid.

Men det känns lite som att Huaweis senaste MateBook X Pro är som den första Matebook X Pron som jag recenserade för Huawei (ni kan läsa mer om första generationens Matebook X Pro här och enligt mig har de två en hel del gemensamt). Visst, den är något snabbare än den första Matebook X Pron som jag recenserade och dessutom har den Huawei Share, en funktion som gör att du kan få upp ett fönster från din Huawei men då jag inte har en kompatibel Huawei- smartphone så har jag inte kunnat testa den här funktionen. Dessutom känns det som att företagets nyaste MateBook X Pro har lägre/mindre slaglängd för tangenterna jämfört med första generationens Matebook X Pro, något som gör den senaste generationen ej behaglig att skriva på. För vissa är detta säkert en vanesak men för mig har det varit svårt att vänja mig vid detta.

När det kommer till prestandan har jag fått modellen med Intel Core I7- processorn med 512 GB och 16 GB RAM. Datorn rockar Windows 10 och allt flyter på riktigt bra i prestandaväg och jag har inte upplevt datorn som slö eller att den hängt sig någon gång. En annan sak är att Matebook X Pro har fått ett grafikkort från Nvidia, något som ska göra, och också gör i verkligheten, att Matebook X Pro är riktigt behaglig att spela på. Det jag möjligtvis stör mig något på är att fläktarna börjar gå efter ett tag men jag har inte haft en dator någonsin som inte börjat surra efter ett tag, det känns som att det är lite av en dators DNA haha.

Sist men inte minst vill jag även slå ett slag för fingeravtrycksläsaren i datorn som är riktigt smart tack vore att Huawei lagt in mjukvara som möjliggör att datorn kommer ihåg ditt fingeravtryck så fort du startar igång datorn. Ett tryck så är du inne. Ljudet är också något som imponerat stort på mig och det känns verkligen fylligt.

Skärmen har riktigt fina färger men jag hade gärna sett ännu högre ljusstyrka då den är lite i det lägsta laget om man till exempel tar med sig datorn utomhus.

För att sammanfatta Huawei Matebook X Pro så är det en riktigt bra dator på det mesta men med ett tangentbord som inte håller måttet mot exempelvis Apples Magic Keyboard (enligt mig, alla har olika smak) gör det tveksamt till om jag kan rekommendera Huaweis senaste Matebook X Pro.