Annons

Motorola kan satsa på utmanare till Samsungs DeX inom kort

By 2 månader ago

En av de smartaste grejerna med Samsungs flaggskepp är möjligheten till att du kan spegla upp enheten mot en monitor eller skärm för att på så sätt få mobilen att agera dator. Sedan om man använder sig av funktionen är givetvis en annan femma. Nu har Motorola hintat om att man har en liknande funktion på väg till någon av företagets kommande telefoner gissningsvis.

Det är inte företaget själva som avslöjat detta utan det är Qualcomm, en tillverkare för processorer som bland annat Motorola använt sig av under väldigt många år. Det ser helt enkelt ut som att du kommer kunna koppla upp den kommande enheten mot en skärm, om det är trådlöst eller via sladd vet vi inte just nu men det skulle ju vara trevligt om det var trådlöst och i och med att konkurrenterna som erbjuder liknande funktion kör trådlöst så tror jag inte att Motorola kommer vilja vara sämre.

Det är som sagt oklart vilken eller vilka modeller som kan tänkas få den här funktionen, men det spekuleras om att företagets kommande flaggskepp ”Moto Nio” kommer vara den första modellen som kommer få stöd för detta. I och med att mobilerna behöver en hel del kraft under huven så väntar jag mig inte att så många telefoner från Moto kommer få en uppdatering för den här funktionen, utan det kanske kommer en uppdatering till Moto Edge+ om Motorola förverkligar detta!

Tags: Android
Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

This website uses cookies.