Chromecast with Google TV: så kan du styra den med din smartphone

En av de största nyheterna med förra årets Chromecast är att den var mycket mer avancerad än tidigare års Chromecast och att den har ett helt gränssnitt som man kan styra med en fjärrkontroll. Men hur är det om man vill styra den med en smartphone, är det möjligt?

Svaret på den frågan är, ja, det är möjligt. Google har utvecklat en app som kan fixa detta och ni kan kolla in den här. Det betyder att du kan styra din Chromecast utan att behöva ha tillgång till den fysiska fjärrkontrollen. Jag har även upptäckt att man inte behöver ladda ner den här appen utan att fjärrkontrollen bland annat finns som inställning till Chromecast With Google TV om man till exempel börjar casta över en video till YouTube direkt från sin smartphone, mycket smart!