Kommentar: vad håller på att hända med OnePlus?

När OnePlus lanserade sitt varumärke 2014 så var det troligen inte bara jag som höjde på ögonbrynen. Det var sant, en tillverkare hade lanserat en smartphone som var bättre än många konkurrenters high-end modeller till halva priset. Det här var startskottet för OnePlus som gjorde att ”OP” sattes på kartan. Men 2020 slutade inte på ett bra sätt för företaget när Carl Pei meddelade att han valt att sluta på OnePlus för att gå vidare i karriären.

För det första var OnePlus en gång i tiden ”nördarnas nummer ett”. Om man ville ha en smartphone som hade allt och som nästan ingen hade så var det OnePlus som gällde. Men för några år sedan började OnePlus expandera sig och komma till ”vanliga återförsäljare”, vilket i avseendet ovan var tråkigt men vilket företag vill inte expandera och bli större liksom? Så på ett sätt förstår jag OnePlus även om jag själv inte riktigt gillade det.

Grejen med OnePlus har också varit att tillverkaren fokuserat på en (max två) smartphones per år. Men under 2020 började man kasta ut modeller i och med de nya tillskotten Nord N10 och N100. I och med detta kommer man inte kunna ge lika mycket kärlek till high- end modellerna eftersom att OP har många andra modeller numera i sitt sortiment, något som bland annat har visats på att man blivit allt långsammare på att skicka ut säkerhetsuppdateringar den senaste tiden.

Dessutom känns det mycket tveksamt med att Carl Pei har slutat. Jag tror att han hade ”kontroll över skeppet” och jag tänker främst på mjukvaran. Jag hoppas att OnePlus håller sig kvar vid det nästintill identiska gränssnitt som Google har även i framtiden utan Carl så att man inte börjar sväva ut på tok för mycket.

AD BLOCKER UPPTÄCKT!

För att Mobilanyheter ska gå runt så behöver annonser visas. Vänligen vitlista sajten. Tack!

Refresh