Hem Saker du kan göra helt på mobilen idag

Saker du kan göra helt på mobilen idag

Screenshot 20210313 134049 Docs.jpg

Tänk tillbaka – i början när mobilen först skapades användes den endast för att ringa telefonsamtal och skicka meddelanden. Det tog dock inte lång tid innan man insåg hur stor potential mobiltelefoner hade, och om vi spolar fram till idag är utvecklingen otrolig. En del verktyg, som MP3-spelare, har nästan helt och hållet ersatts av mobiler. Andra saker har inte ersatts men är inte längre nödvändiga eftersom en mobil kan göra jobbet nästan lika bra. I den här artikeln tar vi en titt på saker som du idag kan göra helt och hållet på mobilen.

 

Du kan avnjuta olika typer av underhållning

 

Från att streama TV-program till att spela på casino slots, nuförtiden kan du helt och hållet underhålla dig på mobilen. Du kan se på filmer, bläddra på sociala medier, läsa böcker, lyssna på musik och till och med streama, allt genom din mobil. En smarttelefon låter dig underhålla dig själv på alla sätt som en dator gör, och mer därtill. Vissa aktiviteter, som att se på film, fungerar helt klart fortfarande bättre på en större skärm, men en mobiltelefon fungerar fint när du är på resande fot.

 

Du kan hantera din ekonomi genom appar

 

För 10 år sedan kunde man inte ens göra inköp med mobilen. Idag finns mängder av appar som låter dig hantera din ekonomi genom mobilen. Du kan betala räkningar och till och med öppna bankkonton helt och hållet genom din smarta telefon. Det finns mängder av appar som hjälper dig spara till dina mål, hitta rabattkuponger och investera pengar. Bokföring är enklare än någonsin med appar som automatiskt kan registrera dina utgifter.

 

Schemalägg ditt liv på mobilen

 

Eftersom de flesta har med sig mobilen nästan överallt är planering och schemaläggning en aktivitet som du kan göra mycket väl på mobilen. Inte bara är det enkelt att redigera ett virtuellt schema ifall du behöver omplanera, utan man kan även sätta på aviseringar och påminnelser så att det blir ännu enklare att följa schemat. Dessutom finns det massor av olika appar för att organisera sitt liv så att människor kan välja sin favorit bland olika typer av scheman.

 

Mobilen hjälper dig att hitta platser

 

Genom en snabb sökning på Google Maps kan du hitta relevanta platser nära dig, se ders öppettider och få instruktioner för hur du tar dig dit till fots, med kollektivtrafiken eller i bil. Numera behöver den som ska besöka en ny stad  inte leta upp restauranger i förväg eller köpa fysiska bussbiljetter, eftersom allt detta kan göras genom en smarttelefon. För att hitta till en viss adress behöver du inte längre bära med dig en karta eller memorera en vägbeskrivning eftersom mobilen kan visa dig precis åt vilket håll du behöver gå för att komma snabbast till din destination.

 

Mobiler ersätter mängder av andra verktyg

 

Din mobiltelefon kan ersätta mycket annan teknik. Tack vare mobiler behövs inte längre MP3-spelare, miniräknare eller kompasser, eftersom en mobil kan fungera för alla dessa ändamål. Du kan också lyssna på radio, spela in ljud och video och fotografera. Listan går vidare; du kan använda mobiltelefonen som ficklampa, vattenpass, alarmklocka, timer och termostat.