Posted in: Android, Apple

Mobiler kan bli mycket dyrare i framtiden på grund av chipp-brist

Jag har sedan tidigare rapporterat om att bland annat Samsung troligtvis inte kommer att visa upp någon Note 21 det här året på grund av att det är brist på chipp till smartphones. Om det är en dålig ursäkt eller om det faktiskt stämmer låter jag vara osagt.

Nu har Xiaomi gått ut och sagt att detta kan påverka företaget negativt framöver. Mer specifikt har man talat om att priserna på företagets kommande smartphones kan komma att gå upp rejält på grund av att man kommer få ta del av färre chipp på grund av bristen av dessa och att priset per chipp således kommer gå upp något som kommer innebära att framtidens smartphones också kommer kosta mer.

Jag hoppas att de drabbade tillverkarna kommer att lösa chipp-bristen inom kort.

Back to Top