Här är OnePlus Nord CE 5G!

Under dagen har OnePlus hållit ett event där tillverkaren visst upp nya OnePlus Nord CE, en beteckning som är en förkortning för Core Edition. Dessutom erbjuder den här enheten 5G!

Modellen har precis som förra årets Nord fått en 6,4 tumsskärm med 90Hz uppdateringsfrekvens med en OLED-panel.

Under huven hittar vi något nytt i och med Snapdragon 750G, antingen med 6/128, 8/128 eller 12/256 GB minne. Modellen har även fått tre kameror på baksidan (nergraderat från förra årets Nord som fick fyra). Det handlar om en primär 64 MP-kamera, en sekundär 8 MP för vidvinkel och en tredje 2 MP-kamera för djup.

I övrigt har modellen fått ett 4500 mAh-batteri som har stöd för Dash Charge 30T. Däremot har den inte stöd för trådlös laddning. Modellen kommer med en fingeravtrycksläsare som har placerats under displayen och Android 11 från start.