Hur man skaffar inlänkar till sin hemsida

Oavsett om din hemsida är till för att sälja en produkt eller tjänst, skriva om ett intresse eller dela med dig av olika recept så vill du antagligen att den ska vara populär och ha många besökare. Ett sätt att få detta att ske är med så kallade inlänkar. Här kommer några tips till hur du kan skaffa inlänkar till din hemsida.

Vad är inlänkar?

Men först och främst så kanske du vill veta vad inlänkar är för något. Jo, inlänkar är helt enkelt länkar som pekar till din sajt ifrån en annan sajt. Ju fler länkar till din sajt desto viktigare anser Google att din sajt är, och kommer därför att ranka dig högre bland sökresultaten.

Hur skaffar man inlänkar?

När vi nu har etablerat vad inlänkar är och vad de har för betydelse så vill du säkert få reda på hur man skaffar dem till sin hemsida. Ett bra sätt är att se till att din hemsida har ett så bra och intressant innehåll som möjligt. På så sätt kommer du att få inlänkar naturligt. Det är även viktigt att hemsidan i sig ser snygg och professionell ut så att folk får ett bra intryck och då kanske väljer dela med sig av länken till sina nära och kära.

Ett annat sätt att skaffa inlänkar är att be dina vänner och familj att länka till din hemsida. Detta är bra eftersom deras länkar kommer att ses av människor som du själv kanske inte hade kunnat nå ut till. Om din hemsida är till för att sälja något så skulle du kunna be dina kunder att länka till din hemsida. Kanske skriver de även en liten recension av din produkt eller tjänst i samband med länken, vilket kommer att intressera potentiella kunder.

Ett ytterligare tips är att publicera artiklar med länkar i på artikelaktaloger. En bra sådan är Smartsagt.SE.

Detta kanske också intresserar dig…