Posted in: OnePlus

Snabbtest på OnePlus Nord 2

Vid det här laget har jag hunnit testa OnePlus Nord 2 i ett par veckor och jag måste säga att jag är oerhört överraskad över hur bra den här mobilen är! OnePlus her inte bara gjort rätt i grundarna utan även i många av detaljerna!

Om vi börjar med designen för mobilen så gillar jag den riktigt mycket. OnePlus har liksom föregångaren OnePlus Nord satsat på två kulörer: en mer diskret svart och en som skriker färg, den blåa, eller babyblåa som jag kallar den. Det är den sistnämnda jag har testat och trots att den har en blank baksida så syns inte fingeravtrycken alls. Tumme upp för det kan man lugnt säga!

Jag gillar också att OnePlus gjort linserna för de bakre kamerorna riktigt stora samt mobilens mycket nätta format som innebär att Nord 2 är en av få enheter ute på marknaden som jag testat som fått att hantera med en hand på ett mycket smidigt sätt!

Om det är något jag inte tycker är något vidare med designen så är det hakan under displayen som är hyfsat stor, men med tanke på priset som Nord 2 har så förstår jag att man gjort haken lite större för att istället minska ner på kanterna runtom mobilens skärm i övrigt istället.

Appropå display erbjuder Nord 2 ju en 6,43 tumsskärm med Full HD+- upplösning och 90Hz precis som dess föregångare. Jag gillar verkligen displayen i mobilen! OnePlus har verkligen ansträngt sig känner man. Färgåtergivningen är utmärkt liksom betraktningsvinklarna. Vi lever dock inte på 2010-talet så dessa kriterier borde inte vara något problem för dagens mobiler kan jag tycka! Något som däremot är ett stort problem för många av dagens smartphones displayer är synlighet i solljus. Visst går det att se displayen bra i OnePlus Nord 2 även när solen trycker på som hårdast, men jag hade, likt Samsung har med många av sina flaggskepp, önskat ett specifikt utomhusläge för just stark sol och att modellen skulle kunna boosta upp ljusstyrkan ytterligare. Detta borde vara en sak man kan fixa med mjukvaran och OnePlus, om ni läser det här testet rekommenderar jag er att introducera den här finessen i någon framtida uppdatering till Nord 2!

En av de största anledningarna till att jag verkligen såg fram emot att testa OnePlus Nord 2 så pass mycket var på grund av att det här är företagets första lur med ett chipp från MediaTek, närmare bestämt MediaTek Dimensity 1200 5G. Det bör också poängteras att det här är den första mobilen jag testat någonsin med ett chipp från MediaTek under skalet och det gjorde ju inte mig mindre pepp!

Prestandan för Nord 2

Dimensity 1200 5G är chippföretsgets high-end chipp just nu ute på marknaden och det kan jämföras med typ Snapdragon 865 (något sämre är Dimensity 1200 5G) i prestandatester. OnePlus har liksom tidigare gånger när det kommer till företagets smartphones sitt gränssnitt OxygenOS ovanpå (denna gång är det dock baserat på systerföreetaget Oppos ColorOS i grunden vilket märks i vissa detaljer till det bättre enligt mig) vilket innebär att saker och ting flyter på utmärkt i “det vardagliga användandet”. Jag tycker också att det är en fröjd att spela spel på modellen. Inget lagg i närheten där inte!

Vissa smartphones brukar kunna bli varma när man spelar på dom. Nord 2 blir lite varm, dock inte speciellt varm vid spelande!

OnePlus har tagit bort två kameror i Nord 2 jämfört med dess föregångare. Dels handlar det om vidvinkelkameran för selfies på framsidan som nu ersatts med en mer allround selfie kamera som också kan ta vidvinkelbilder utan att behöva den där extra kameran.

Företaget har även tagit bort den där fjärde kameran så många klagade på i Nord som inte tillförde speciellt mycket vilket också är ett välkommet move för att hålla nere priset.

Nog om vad som tagits bort. Hur bra kameror har mobilen? Modellen har fått samma primära kamera som storasyskonen OnePlus 9 och 9 Pro, alltså en 50 MP-kamera som enligt mig tar mycket bra bilder, speciellt den här prisklassen. Bilderna blir mycket bra i dagsljus och i skymning. I mörker finns det däremot en del att jobba på eftersom brus syns till ganska tydligt. Men det är å andra sidan inget flaggskepp det handlar om. Mobilen tar även liknande bilder med 8 MP-kameran för vidvinkel.

Något precis ALLA mobiltillverkare verkar ha problem med är att få till bra haptic engines i sina smartphones. De enda som fått godkänt av mig sedan tidigare är Google Pixel 4 XL (skriver testet via den) samt just OnePlus modeller från 7 Pro och uppåt.

Andra tillverkare har en förmåga att inte alls lägga någon kärlek på detta, speciellt när det inte handlar om ett flaggskepp. Därför tycker jag att det är extremt bra att OnePlus satt in en riktigt grym Haptic Engine i Nord 2 som håller samma klass som den i flaggskeppet 9 Pro om inte något bättre till och med! Det är en fröjd att spela intensiva spel eller skriva en rad eller två på tangentbordet!

Något OnePlus uppgraderat i Nord 2 är batteriet. Både dess kapacitet från 4115 mAh i föregångaren till 4500 mAh i denna samt laddningen som gått från 30W till 65W. Mobilen har batteritid för en hel dags användning utan problem om man laddar i den fullt och just det att det går så fort att ladda luren gör att jag toll exempel kan ha glömt att ladda den några gånger över natten men sedan kunnat ladda upp den snabbt och smidigt morgonen därpå.

För att sammanfatta så är OnePlus Nord 2 en fantastisk bra smartphone där det vanliga så som skärm, prestanda och kamera naturligtvis leverar. Men det är det där lilla extra så som en fantastisk bra Haptic Feedback motor som får OnePlus Nord 2 att verkligen sticka ut från konkurrensen!

Back to Top