in ,

Första intryck: Moto Edge 30 Pro kan få mig att överge OnePlus 10 Pro!

Idag fick jag hem en Motorola Moto Edge 30 Pro och jag är extremt imponerand hittils! Det märks direkt att det är en riktigt snabb rackare som vi har och göra med och det är galet hur Moto “endast” tar 7990 kronor för modellen är min första tanke. Visst har företaget kompromissat en del, men det är inte på många punkter.

Jag gillar verkligen hur modellen ligger i handen. Modellen jag har fått är varianten som inte enbart har en kulör på baksidan utan två! Det handlar om att modellens baksida skiftar i svart och blått. Dessutom går modellen utmärkt att använda eftersom mden har en platt skärm. Edge 30 Pro går under namnet Edge 30+ i USA och jämför man med föregångaren så tycker jag helt klart Moto gjort helt rätt genom att använda en platt display!

Den är riktigt fin. Dessutom syns inte några fingeravtryck!

Elefanten i rummet då? Det är ju givetvis Snapdragon 8 Gen 1. Det här är den första modellen jag testar med den här processorn efter OnePlus 10 Pro som jag importerade på egen hand. Motorola säger själva liksom annan media att Edge 30 Pro ska vara EXTREMT snabb. OnePlus har alltid haft ruskigt snabba smartphones så därför var det ju perfekt att jag redan hade en OnePlus 10 Pro. Jag måste säga att jag tycker Motorolan känns snäppet vassare i speed. Det är svårt att säga såhär inledningsvis om det beror på att Motorola satsat på en renare version av Android än vad min OnePlus 10 Pro kör (som kör OxygenOS) eller om det helt enkelt beror på bättre optimering av mjukvaran. Jag tycker dock att modellen är sjukt snabb och det är mer än tillräckligt för mig att kanske byta över till Edge 30 Pro framöver!

Motorola Edge 30 Pro känns som en mycket genomtänkt smartphone och jag gillar verkligen vad jag ser såhär långt. Nu ska kameran hårdtestas och batteriet ska pressas för att se vad det klarar av. Ett fullständigt test kan förväntas inom de kommande veckorna!

Senaste inläggen

Written by Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Huawei P50 Pro uppvisad i nya kulörer

Hackare använder beta-plattform för att hacka iPhones