Hem Stort utbud av mobiltillbehör på marknaden

Stort utbud av mobiltillbehör på marknaden

Phone 499991 640

De allra flesta människor har idag en mobil som de använder dagligen  – och inte bara för att ringa, skicka sms eller skicka mms. Den har egentligen fått så många funktioner att den kan ersätta många andra teknikprylar som till exempel en kamera, gps, dator eller en tv-apparat. Det finns mycket mobiltillbehör att köpa då mobilen idag även anses vara en innepryl som du gärna vill skydda, men också använda som en accessoar. En bra butik för just mobiltillbehör är Skalhuset som finns på nätet och har bra utbud, konkurrenskraftiga priser och snabba leveranser.

Det vanligaste tillbehöret är mobilskal som finns i alla möjliga och omöjliga former, material och färger – men även genomskinliga skärmskydd i olika material är ett måste för att skydda sin skärm. Många väljer att skaffa ett skal som även fungerar som en plånbok där du kan ha både kontanter och kort – och som gör att du har allt du behöver på en plats. Även dessa skydd finns i olika material och färger som gör att du kan ge din mobil en mer personlig touch. Men mobilen har inte alltid varit en produkt som alla har.

Från NMT via yuppinallen till dagens smartphones

År 1981 togs det nordiska mobilnätet NMT – Nordic Mobile Telephone i bruk för första gången och det var ett cellbaserat system för mobiltelefoni i norden. De första “bärbara” telefonerna borde inte ha fått kallas för mobila då de med nöd och näppe knappt kunde flyttas och var både tung och skrymmande. Dock fick de över 20 000 abonnenter redan under första tiden då den introducerades – och nådde 45 000 abonnenter redan tre år efter att den kom ut på marknaden. En NMT-telefon kostade mellan 17 000 och 18 000 kronor vilket motsvarar över 150 000 kronor i dagens penningvärde.

År 1992 kom GSM, Global System for Mobile Communications, och i och med det så blev mobilsystemet digitalt. De nya lättare och smidigare mobilerna marknadsfördes genom att påvisa fördelarna med att alltid vara tillgänglig – och de fick då smeknamnet “yuppienalle” vilket gav bilden av att mobilen var en oumbärlig vara för den flitige. Det tog inte lång tid förrän det skapades ett behov på marknaden och runt år 2000 ökade antalet mobiler lavinartat – och de flesta såldes med abonnemang där man endast betalade en krona för mobilen och var bunden till en specifik leverantör under ett år eller två.

Det är uppenbart att mobilen idag är bättre, billigare, lättare och smartare än tidigare och utbud av både mobiler och mobiltillbehör är väldigt stort – och enkelt att handla på nätet.