Posted in: Apple, Nyhet

Apple kommer troligtvis inte byta över till USB C trots EU:s krav

Idag slog EU fast att man inte kommer tillåta något annat än USB C i smartphones från och med senast hösten 2024, men jag tror ändå inte att Apple kommer att hoppa på tåget med USB Type C. Välkommen till den portlösa iPhonen som alltså kan bli iPhone 15 och iPhones som kommer släppas efter denna.

Att Apple inför MagSafe från iPhone 12 och 13- serien är ingen slump: de vill antagligen se hur folk reagerar på fenomenet, och vad jag läst så verkar de allra flesta vara nöjda över MagSafes laddegenskaper. Den laddar ju iPhones med 15W hastighet (förutom Minis som har 12W hastighet), men det är fullt godkänt och iPhones har aldrig varit kända för att ladda snabbt.

Just nu kan MagSafe inte föra över data som en Lightning-kontakt, men jag är övertygad över att detta är något som Apple borde kunna fixa i framtida iPhones eller kanske till och med i iOS. Nej, jag tror att företagets iPhones som släpps hösten 2024 eller hösten 2025 inte kommer med något uttag alls!

Back to Top