Snabbtest på Google Pixel Watch

Google Pixel Watch är unik eftersom det är företagets första smartwatch. Nu har jag haft klockan i min ägo i några dagar och är beredd att dela med mig av mina intryck av klockan.

Den är otroligt snygg, men samtidigt är den otroligt liten. Med en boett på 40mm så passar den bättre på mindre handleder, och det märks. Jag tycker den ser ut som en liten ärta på min handled, och jag hade naturligtvis föredragit om den varit lite större. Hade företagit en modell på runt 47mm utöver denna.

Klockan har, trots att det kanske inte syns så bra, riktigt stora ramar runt skärmen. Detta har dock Google tänkt på genom att gränssnittet har en svart bakgrund rakt igenom (förutom någon urtavla jag hittade som ni kan se nedan som visar hur stora ramarna är). Skärmen är av mycket god kvalitet och touchresponsen är det inte heller något fel på. Men det är inte skärmen jag använt främst för att navigera med utan kronan på den högra långsidan. Här har Google verkligen tänkt till då du med den här kronan kan göra allt ifrån att dra ned rullgardinen med alla genvägar liksom att scrolla bland dina notiser.

Klockan har fått en inbyggd högtalare och den funkar helt okej att prata med folk i. Det är dock inget jag rekommenderar utan använd ett par hörlurar med blåtand om du ska prata med någon via klockan.

Trots att det sitter en processor från Samsung som är flera år gammal under huven så känns Watch mycket rapp. Google har under alla år varit mycket duktiga på att optimera mjukvaran efter hårdvaran och Pixel Watch är inget undantag.

Hapticsen är utmärkta och jag reagerar alltid när en notis anländer. Jag har inte upplevt att klockan tappar uppkoppling mot mobilen eller liknande vilket såklart är en självklarhet i den här prisklassen, men jag tycker ändå det är värt att nämna.

Problem med klockan

Jag har skaffat Pixel Watch LTE, något som ska innebära att jag ska kunna använda den tillsammans med ett eSIM. Dessvärre har jag inte fått detta att funka. Det kan bero på operatören (Tre) eller så funkar det helt enkelt inte i Sverige eftersom Pixel Watch inte säljs här.

Batteritiden är verkligen inget vidare i klockan. Eftersom den har en pulsmätare som är på 24/7 så är det egentligen inte konstigt. Det konstiga är ju att du inte kan inaktivera den. Jag får ut ungefär fem-sex timmar med skärmen alltid på och mellan 8-9 timmar om skärmen inte alltid är aktiv. Jag tror att klockan skulle kunna få bättre batteritid om Google skickar ut en uppdatering där du kan inaktivera pulsmätaren som alltid är aktiv.

Google har, som bekant, köpt upp Fitbit, och jag är verkligen inte den som tränar 😛. Däremot ser till och med en död sill som jag att stegen räknas på tok för många. Det ser alltså betydligt bättre ut än vad det är, vilket såklart är bra om man vill skryta men kanske inte om man vill vara realistisk 😆

Sammanfattning

Google Pixel Watch är företagets första klocka, och det märks. Det finns många problem med klockan, men de positiva aspekterna är betydligt fler. Jag ser trots allt en ljus framtid för Google Pixel Watch och jag längtar verkligen tills dess att uppföljaren till den här klockan släpps!

Annons