Samsung Galaxy S24-serien kan få Exynos igen…WTF

Enligt den kände tech-snubben Ice Universe är det möjligt att ett kommande chipp vid namn Exynos 2400 kan sitta under huven i Samsung Galaxy S24-serien. Exynos har sedan lång tid tillbaka haft ett ganska dåligt rykte men om dessa uppgifter stämmer är det möjligt att Exynos 2400 kommer klå Qualcomms motsvarighet på fingrarna!

Det sägs nämligen att det här chippet inte kommer att byggas på åtta kärnor som företagets senaste chipp gör idag utan att det istället kommer bygga på tio (!) kärnor.

Som om inte det vore nog har det framkommit följande om hur chippen kan komma att bli och hur många av varje kärna som kan komma att sitta i respektive kluster:

  • En Cortex-X4-kärna
  • Två Cortex-A720-kärnor
  • Fyra Cortex-A520-kärnor
  • Tre Cortex-A720-kärnor

Om detta stämmer innebär det troligtvis att S24-serien kommer bli mycket kraftfull. Sedan tidigare har det spekulerats om att Samsung valt att ta bort S24+ då S22+ sålde för dåligt, men jag misstänker att man kommer vänta och se hur S23+ säljer innan man fattar sitt slutgiltiga beslut.

Annons