Samsung Galaxy S23 Ultra är en GALEN prestandamaskin!

Samsung Galaxy S23 Ultra är företagets första smartphone i S-serien sedan Galaxy S5 som kör Snapdragon globalt. Dessutom har Samsung gått ”all in” tillsammans med Qualcomm genom att ha gjort Snapdragon 8 Gen 2 extra kraftfull och med namnet ”For Galaxy”.

En av de unika säljpunkterna med Galaxy S23-serien ska vara prestandan. Jag har fått hem S23 Ultra med 12 GB RAM (med 512 GB ROM men det har mindre betydelse i det här fallet). Naturligtvis flyter allt på oerhört bra när det kommer till den ”vanliga användningen”, så som att scrolla runt i sociala medier och scrolla runt i menyer. Där mobilen däremot får kämpa är ju dels benchmarks, där den underpresterar just nu jämfört med andra smartphones som kör Snapdragon 8 Gen 2. Jag hoppas och tror att det däremot är en uppdatering som behöver skickas ut, annars känns det oerhört konstigt om en smartphone med vanliga 8 Gen 2 presterar bättre än S23 Ultra som ska ha en ”boostad” version av Snapdragon 8 Gen 2 3,36GHz mot 3,17GHz i vanliga 8 Gen 2).

Men i spel är mobilen en ren dröm! Jag har testat Subway Surf liksom Need For Speed No Limits, och flytet var minst sagt otroligt! Jag spelade i drygt en timmes tid för vardera spel och jag märkte aldrig att FPS:en sjönk (att det hackar/laggar på svenska) liksom att telefonen inte blev supervarm. Visst, den blev ljummen, men det blir varenda smartphone (minst!) under så här lång speltid med tanke på att smartphones inte har någon kylning i form av fläktar.

Mobilen är supersnygg med så mycket skärm på framsidan, men jag hade problem med vart jag skulle göra av fingrarna när det är så mycket skärm. Möjligt dock att ett skal kan lösa detta. Dessutom hade jag en förmåga att täcka högtalarna med fingrarna, och jag skulle uppskatta om Samsung framöver sätter en högtalare på ovansidan av enheten och en på undersidan (som den sitter just nu) så att telefonluren inte agerar mediahögtalare framöver.

Annons