Posted in: Första intryck, ZTE

Exklusivt: Mina första intryck av Nubia Red Magic 8 Pro (globala versionen) – mosar konkurrenterna!

Nördig som jag är har jag köpt en Nubia Red Magic 8 Pro. Det här är ingen smartphone som du kan köpa i Sverige utan köper istället från Nubias hemsida. Jag har hunnit ha telefonen i min ägo i cirka 48 timmar och här kommer en liten text med mina första intryck.

Till skillnad från ASUS ROG Phone-serien så känns Red Magic 8 Pro inte alls som en gaming-mobil på samma sätt. Den saknar de enorma ramarna som ROG Phone-serien har men har istället typ BARA skärm på framsidan. Den främre kameran har man ju gömt under displayen och till skillnad från exempelvis Samsung Galaxy Z Fold4 så syns knappt den här kameran under skärmen. Den levererar selfies därefter också, men jag har ju inte köpt en gaming-mobil för att plåta selfies med. Den som gör det har hamnat helt fel.

Just att det bara är skärm på framsidan känns otroligt “uppslukande”. Det är en otrolig fröjd att använda mobilen, och varje gång jag tar upp den så blir jag lika imponerad! Skärmen håller också den riktigt bra kvalitet. Hade gärna sett att du kunde skala upp uppdateringsfrekvensen till 144Hz (det är trots allt en gaming-mobil vi pratar om 😄), men 120Hz som den har räcker fint.

Mobilen är otroligt bra byggd och den väger faktiskt betydligt mer än många konkurrenter i samma prisklass på ett bra sätt. Enligt mig får du mer än vad du betalar för, åtminstone när det kommer till känslan i handen. Jag valde modellen med en genomskinlig baksida. Det är otroligt häftigt att kunna se vissa komponenter så som fläkten, men den här glansiga ytan samlar på sig mycket fingeravtryck.

Prestandan är det som många troligtvis kan gissa på inga som helst problem med. Observant som jag är kollade jag upp mobilen innan jag köpte den och många skrev att Red Magic 8 Pro upplevs som den snabbaste mobilen på marknaden. Jag kan inte annat än att hålla med. Den är verkligen supersnabb! Något oerhört intressant var att mobilen (med fläkten igång på max) inte ens blev ljummen när jag spelade Asphalt 9 på mobilen i cirka 30 minuter. Det har jag aldrig upplevt i någon smartphone tidigare. Fläkten låter dock en hel del när den är ställd på max, men vad gör det? Med Red Magic 8 Pro så märks det att du är kung i rummet!

I skrivande stund är det ungefär två månader sedan mobilen släpptes för den globala massan. Många recensenter nämner att det varit en hel del buggar i gränssnittet och att det “knappt går att använda”. Här håller jag inte med. Jag tycker att systemet i mobilen flyter på otroligt bra så här långt. Jag misstänker att Nubia har skickat ut någon uppdatering sedan de första recensionerna för mobilen släpptes och att den kan ha åtgärdat lite buggar! I skrivande stund är mars månads säkerhetsuppdatering installerat så på uppdateringsfronten ser det inte jättelovande ut.

Batteriet i mobilen är på 6000 mAh och är i min mening i en helt egen liga. Jag använder ofta smartphones som jag köper och lånar in som rena arbetsmaskiner, och Red Magic 8 Pro är inget undantag. Jag får ut cirka 10 timmars skärmtid vilket är galet imponerande. Standby-tiden är det inte heller något fel på. På 10 timmar drog luren mindre än 1% med SIM-kortet i.

Fingeravtrycksläsaren har placerats under skärmen och den fungerar bra. Hittils har den inte krånglat och är dessutom mycket snabb. Hapticsen är något som tillverkare brukar snåla på om priset för hur bra specifikationer en smartphone har ser för bra ut, men till min stora förvåning har Nubia inte ens snålat in på hapticsen som också de är underbara!

Utan någon hänsyn till pris kan jag säga att Nubia Red Magic 8 Pro kommer bli en av årets bästa smartphones enligt mig då den har allt jag önskar i en smartphone. Ni ska dock observera att detta bara är mina första intryck av mobilen och att det fullständiga testet bland annat kommer innehålla information om kamerorna i enheten.

Back to Top