Hem Därför är jag tveksam till Google Pixel Fold

Därför är jag tveksam till Google Pixel Fold

Skynews Google Pixel Fold Google 6150729

Google visade förra veckan upp sin första vikbara smartphone, Pixel Fold. Trots att den verkar lovande på väldigt många plan så finns det främst två saker som jag har att anmärka på. Läs vidare för att ta reda på vad det är för något (och nej, det är inte priset!).

Processorn

Pixel Fold kör samma processor som Pixel 7-serien, en processor som Google introducerade i oktober förra året och som redan då var två år efter Qualcomms Snapdragon 8-serie. Google har back in the days bevisat att man kan anpassa mjukvaran bra efter hårdvaran (i det här fallet prestandan), men i fallet Tensor G2 är så inte fallet eftersom många Pixel 7-ägare rapporterat om buggar som troligen hör ihop med Tensor G2-chippet. Eftersom att uppföljaren Tensor G3 dessutom sägs bli betydligt kraftfullare så känns det korkat av Google att man inte introducerade Fold tillsammans med höstens Pixel 8-serie eftersom den som köper Pixel Fold kommer känna sig besviken över prestandan i Fold om ryktena med Tensor G3 stämmer.

Skarven och ramarna på insidan

När Google visade upp Fold på sitt event så gjorde man det utomhus. Smart på vissa sätt och dumt på andra. En av sakerna jag lade märke till var hur synlig skarven var på insidan. Jag vet hur mycket jag stört mig på den i Z Fold4 efter att ha haft OPPO Find N, och jag misstänker att det kan bli samma sak här. Jag har inte lekt med Pixel Fold själv, men av videoklipp att döma känns det som att Pixel Fold har lite väl stora ramar på insidan. Google ska dock haf varit smarta och dolt komponenter under denna, något som resulterat i att Fold är otroligt tunn.