Hem Motorola presenterar G14, G54 och G84

Motorola presenterar G14, G54 och G84

Moto G84 5g Atl Lifestyle Photography Product Photography Viva Magenta Digital Use

Motorola har idag haft stort partaj när man introducerat inte mindre än tre nya smartphones. Det handlar om tre modeller i G-serien av typen budget och mellanklass. Jag hann klämma pä telefonerna litegrann igår och de känns riktigt prisvärda, alla tre!

Moto G14

Om vi börjar med den billigaste av dom, G14, så hittar vi här en smartphone med en 6,5″ skärm. Motorola har fixat FHD+-upplösning (LCD) , dock är det enbart 60Hz. Men nl bör vänta till priset innan ni börjar gnälla allt för mycket 😛

Processorn är av octa-core-typ, eller Unisoc Tiger T616 som bygger på en 12mm teknik. Detta tillsammans med 4GB RAM med 64 eller 128GB minne. Jag är dock osäker på om vi kommer få ta del av 64 eller 128GB minne i Sverige.

På baksidan sitter två kameror: en huvudkamera på 50 MP och en för närbilder på 2 MP. Framsidan pryds av en 8 MP-kamera.

Något som verkligen sticker ut med G14 är batteriets storlek på 5000 mAh. Jag har sett diverse kinesiska märken som släppt smartphones i budgetklassen med så stort batteri, men så vitt jag vet kommer Motorola i princip vara ensamma om att erbjuda en smartphone i budgetklassen med ett så maffigt batteri. Laddningen är på 15W. Telefonen kommer med Android 13 från start.

Moto G54 5G

Det är inte lätt att vara syskonet i mitten…eller? Motorola G54 är ett klart steg upp från G14 då den har en 6,5″ skärm (verkar vara IPS även här) tillsammans med uppdateringsfrekvensen 120Hz. Under huven hittar vi processorn Mediatek Demensity 7020 tillsammans med 4 eller 8GB RAM tillsammans med antingen 128 eller 256GB minne.

Något jag verkligen gillade med den här telefonen var materialet på baksidan som verkligen ger en härlig känsla i handen. Dessutom var greppet oerhört bra och ni som ofta tappar eran telefon bör seriöst kolla in den blåa eller gröna versionen av G54!

På baksidan sitter åter igen två kameror: en primär 50 MP-kamera tillsammans med en sekundär 2 MP-kamera för närbilder. På framsidan sitter en 16 MP-kamera.

Telefonen har fått ett 5000 mAh-batteri med 15W laddning. Något Motorola inkluderat i G54 är också stereohögtalare samt deras fantastiska gester för att starta ficklampan respektive kamera. 

Moto G84 5G

Flaggskeppet i G-serien som Motorola visade upp heter G84. Här hittar vi åter igen en 6,5″ skärm. Men den har bytts ut mot pOLED. Uppdateringsfrekvensen är 120Hz.

Under huven har Taiwanesiska Mediatek bytts ut mot amerikanska Qualcomm och Snapdragon 695. Detta tillsammans med 12GB RAM och 256GB minne.

Telefonen kommer i tre färger: svart, vitt och rött och den sistnämnda var bland de stiligaste jag sett. Motorola samarbetar med ett företag som heter Pantone, och detta företag (tillsammans med Motorola antar jag 😅) har verkligen tagit fram en väldigt snygg röd kulör. Dessutom är baksidan gjord i fejkläder vilket bidrar till ett behagligt grepp.

På baksidan sitter åter igen en primär 50 MP-kamera. Detta tillsammans med en 8 MP-kamera för vidvinkel.

Batteriet är åter igen på den numera bekanta siffran 5000. Dock är laddningen uppgraderad till 30W. I övrigt har även denna fått stereoljud och Android 13 från start. Telefonen är även IP54-klassad.

Pris

Motorola Moto G14 kommer kosta 2199 SEK, G54 kommer landa på 2599 med 4/128GB minne och 2899 för modellen med 8/256GB minne. Sist men inte minst har vi G84 som kommer kosta 3599 kronor i Sverige. När kommer modellerna släppas? Det är oklart för stunden.