Hem Nios första smartphone nu officiell

Nios första smartphone nu officiell

Arenaev 003

Jag har sedan en tid tillbaka skrivit om att Nio skulle visa upp sin första smartphone. Nu har man gjort detta, och det är en high end smartphone som är unik genom att den, givetvis, fungerar bättre med Nios bilar än vad någon annan smartphone gör. Något annat skulle ju vara mycket konstigt.

Det som är unikt med den här telefonen är att den har UWB-teknik som bland annat innebär att du kommer kunna låsa eller låsa upp din Nio-bil, även om telefonen inte har skärmen aktiv. Dessutom har Nio inkluderat en app som innebär att du kommmer kunna göra saker så som att starta AC:n och starta musiken i bilen.

Telefonen levererar på pappret i övrigt. Den har fått en 6,81″ skärm med QHD+-upplösning tillsammans med Snapdragon 8 Gen 2 med upp till 16GB RAM och 1024HGB minne. Telefonen har även tre kameror varav den primära fått en upplösning på 50 MP. Det ska också nämnas att mobilen har stöd för 66W trådad och 50W trådlös laddning för det 5200 mAh stora batteriet.