Hem Google Pixel Watch 2 kommer till Sverige

Google Pixel Watch 2 kommer till Sverige

Hero

Google höll aldeles nyss ett event där tillverkaren visade upp ett gäng nya produkter. En av dessa var en ny Pixel Watch I form av andra generationens Watch. Den största nyheten för oss som bor i Sverige är att den kommer hit, dessutom har Google valt att släppa den i både WiFi och LTE-utförande i vårat avlånga land.

Precis som föregångaren kommer den i en storlek. Det handlar om en 1,2″ skärm, vilket innebär att den är lika liten som sin föregångare. Jag tycker det är oerhört synd att Google inte valt att visa upp Watch 2 i en större version utöver denna. Under huven har det dock hänt grejer. Skärmen är av AMOLED-typ och har en pixeltäthet på 320. Skärmen har också en maximal ljusstyrka på 1000 nits.

Under huven hittar vi en betydligt nyare processor än vad som satt i första generationens Pixel Watch, nämligen Snapdragon 5100 tillsammans med 2GB RAM och 32GB lagring. Jag gillar verkligen att Google satsat på så pass mycket internt minne.

Klockan har fått ett 306 mAh batteri och det framkommer att den kommer kunna ladda från 0 till cirka 80% på 45 minuter medans en tom till full laddning tar cirka 80 minuter.

Klockan är IP68-klassad och har diverse sensorer så som pulsmätare. Klockan har vidare en högtalare som möjliggör samtal liksom GPS som kan vara bra att använda om du exempelvis går vilse 🤪.

Klockan kommer i två versioner. Modellen med bara WiFi kommer kosta 4590 medans modellen med LTE kommer kosta 5190 kronor.