Hem Sony introducerar Z5, Z5 Compact samt Z5 Premium

Sony introducerar Z5, Z5 Compact samt Z5 Premium

Sony hur under eftermiddagen presenteras Z5, Z5 Compact samt Z5 Premium. 
Om vi börjar med den förstnämnda så har den en 5,2″ skärm med 1080 x 1920 i upplösning.  Vidare så bygger den på Snapdragon 810 och stödjer Quick Charge 2.0, NFC, minneskortsplats, Bluetooth 4.1, LTE kategori 6 samt ett batteri som är 2900 mAh stort .
Ryktena visade sig stämma då Z5 har en aktiv fingeravtrycksläsare sitter sitter längst långsidan av enhet.
Xperia Z5 är gjord i glas och aluminium. Detta ser vi på Mobilanyheter som en stor nackdel om Sony gör samma misstag som man gjorde med Xperia Z3 eftersom att dess baksida sprack alldeles för lätt.
Sony tillkännagav också en helt ny kamera-sensor som Z5 har utrustats med. Kameran kan nu fokusera på blotta 0,3 sekunder, vilket är bäst för en mobil på marknaden enligt Sony. Kameran ska även den var uppdaterad ett snäpp. Från 20.7 MP till 23 MP. Den främre kameran är på 5 MP. Kameran ska också ha blivit bättre på att ta kort i dåliga ljusförhållanden. Den ska även ha 5x digital zoom. Xperia Z5 är också IP68 klassad. Xperia Z5 har också ett batteri på 2900 mAh som enligt Sony ska räcka upp till två dagar

Xperia Z5 kommer att släppas någon gång i oktober till ett pris av 6990 kr. Mobilen kommer i färgerna koppar, svart, vitt samt en grönaktig färg.

Bilderna är lånade av Swedroid.se

 Om vi går vidare till minstingen i familjen, Xperia Z5 Compact, så har denna en 4,6″ skärm med 720p upplösning. Den har samma kamera, samma IP klassning som vanliga Z5:an. Z5 Compact är alltså en mindre version av Z5:an fast med några få undantag. Skärmen är inte lika högupplöst som storebrorsans, men den har också lika stort RAM-minne. Z5 Compact har 2 GB medan Z5:an har ett RAM-minne som är 3 GB stort. Z3 Compact har ett 2700 mAh batteri som enligt Sony ska räcka upp till två dagar.

Xperia Z5 Compact kommer i färgerna svart,vitt, rosa och gult samt kommer hamna på svenska butikshyllor i september till ett pris av 5790 kr.

Bilderna är lånade av Swedroid.se

Sist men inte minst så har vi nya medlemmen Xperia Z5 Premium. Denna gång har Sony minst sagt tagit ett steg upp när det gäller skärmupplösning. Xperia Z5 Premium har en skärm som är 5,5″ stor med den coola upplösningen på 3840 x 2160 (hela 806 PPI). Sony kan alltså vara först med att skryta om att de har en smartphone som har en 4K-upplöst skärm.

Alla övriga specifikationer som Z5 Premium har att erbjuda är precis lika dana som vanliga Z5:an. Då med några få undantag. Eftersom att det finns väldigt mycket media som inte stödjer 4K-uppspelning så har Sony lagt in en funktion som låter användaren kolla på denna video med hjälp av detta program i 4K. Vårat största orosmoment med Z5 Premium är att den ska bli kokhet eftersom att den har en så högupplöst skärm tillsammans med en kraftfull processor, eller att den blir seg för att mobilen inte klarar av att skyffla runt alla pixlar. Batteriet i Z5 Premium är 3430 mAh stort och ska räcka upp till två dagar enligt Sony.

Z5 Premium kommer att släppas i färgerna vitt, svart samt guld och kommer november till ett pris av 7990 kr.     

Bilderna är lånade av Swedroid.se

Källa 1
Källa 2
Källa 3

Lämna ett svar