Huawei presenteras Mate S med Force Touch

Huawei har under eftermiddagen presenterat Mate S – företagets nya flaggskepp.
Mate S bygger på en 5,5″ skärm med 1080 x 1920 pixlars upplösning. Mobilen är endast 2.65 mm på det tunnaste stället, hur tjock den är på det tjockaste stället vill inte dock Huawei berätta. Mate S har en fingeravtrycksläsare som ska fungera väldigt bra enligt dom själva. Huawei har dessutom gjort fingeravtrycksläsaren som är placerad baktill, lite mer användbar då man valt att man med hjälp utav en svepning ska kunna skrolla igenom vissa appar. 
Mate 7 är den första mobilen som har lanserats med Force Touch. Detta innebär att telefonen känner av hur olika hårt du trycker på skärmen. Telefonen kan nu också användas för att väga lite lättare saker som telefonen klarar av utan att gå sönder. Med hjälp av denna funktion så kan man också zooma in i bilder på ett enklare sätt. 
I specifikationsväg så hittar vi en HiSilicon Kirin 935 processor  ( 4x 2.2 GHz samt 4x 1,5 GHz) tillsammans med 3 GB RAM, en främre 8 MP-kamera, en 13 MP-kamera med optisk bildstabilisering. 
Telefonen kommer med Android 5.1.1 ur boxen tillsammans med Huawei`s egna gränssnitt Emotion UI 3.1. 
Mate S har också plats för dubbla SIM-kort med stöd för 4G-uppkopling på bägge korten. 
Mate 7 går att förbeställa ifrån 15 september ifrån Sverige. Priset kommer att ligga på 649 euro för modellen med 32 GB inbyggt minne, samt 699 euro för modellen med 64 GB inbyggt minne. 
Bilden är lånad av Mobil.se
Källa           

Lämna ett svar