Hem Apple Watch (recension)
Apple Watch-klockan som det har skrivits massor om. Apple har en ny produkt och som vanligt så är det extra stort när de släpper något nytt, och det blev mega-stort nu när Apple lanserade sin första nya produkt som inte har ett “I” i namnet efter Steve Jobs död. Här är mobilanyheters test på klockan. 

 Komfort

Apple Watch finns att välja bland i olika typer av armband. Det är sportmodellen vi har fått testa och vi upplever att klockan sitter väldigt bekvämt på handleden med det silcon-armband som följer med. Det som är knepigt att bara att få på sig klockan, man kan säga att spännet ska under armbandet och in på rätt storlek, detta är långt ifrån det bästa spännet i vår mening, de mer traditionella banden som Apple säljer är mycket bättre, eftersom att de är enklare att få på sig i vår mening.        


Design 

Apple Watch finns att tillgå i många olika modeller med olika armband. Du kan antingen välja på en svart boett eller en i aluminium rakt igenom, det senare alternativet är nog bäst för dig som drar i mycket med handleden. Vi har dragit i saker med vår Apple Watch på handleden ett flertal gånger, men då har det inte blivit ett ända litet märke på den, det ska tilläggas att det är modellen med svart boett som vi har. Apple Watch finns i ett 38 eller 42 mm utförande, det är den senare varianten som vi på mobilanyheter har.
Apple Watch finns i tre olika utföranden, Watch Sport, Watch samt Watch Edition. Det är den förstämde som vi har till testet som är utrustad med Ion-X glass. Vi har inte fått någon repa på vårt test ex så vi är väldigt nöjda än så länge. Apple Watch samt Watch Edition har båda utrustats med safirglas som ska vara ett ännu bättre skydd för skärmen. Apple Watch har två stycken fysiska knappar vilket består av powerknappen samt snurrhjulet eller det som heter digital crown. Vi tycker att hjulet ger en väldigt exakt känsla till Apple Watch`en. Eftersom att Apple Watch har en så pass liten skärm så kan det vara svårt att pricka rätt alla gånger, och då är det väldigt smidigt med snurrhjulet för att zooma in-och-ut. Detta är speciellt smidigt i olika appar då ikonerna som man ska trycka på kan bli lite väl små och trycka på.
Apple Watch finns att tillgå i en 38 mm-variant eller 42 mm-variant

Skärm  

Apple Watch har en av de bästa skärmarna i en smartklocka tycker vi på Mobilanyheter. Apple säger själva att klockan uppnår kraven för deras Retina-upplösning. Detta ser ut att stämma väldigt bra då klockan nästan har lika bra skärpa som Apple`s iPhone. Klockan har bra betraktningsvinklar, samt även färgåtergivning tycker vi.
Den version som vi testar av Apple Watch har en 1,5″ skärm. Detta tycker vi är i det minsta laget för att vara “den stora modellen” av Apple Watch. Som tur var så finns det hjälpmedel såsom digital crown som hjälper dig att få en mer exakt navigering i systemet. Apple har också något som de kallar för Force Touch, vilket är en sensor i klockan som känner av hur olika hårt du trycker på skärmen. Denna funktion fungerar faktiskt riktigt bra och sparar ju dyrbar yta på den lilla skärmen. 
I jämförelse med vår Gear S så tycker vi att klockorna ungefär har lika bra skärmar, till fördel för Apple Watch.

Prestanda

Apple har utrustat sin klocka med ett S1-chipp. Detta är endast en processorkärna, men vi vet att Apple brukar vara bra på att anpassa sin mjukvara till sin hårdvara. Vi tycker att Apple Watch hänger med i svängarna, men att den kan kännas seg ibland. Om vi testar att öppna inställningarna så tar det lite tid för alla alternativ att komma upp inne i appen. Mycket medier har skrivit att klockan känns väldigt seg, men faktum är att den är lika seg som alla andra klockor vi har testat, utvecklingen av smarta klockor har precis tagit fart och om några år tror vi att de kommer att vara något mycket bättre.

Mjukvara  

Apple har ett helt nytt utseende på systemet i Apple Watch, som kan beskrivas med att ikonerna ser ut som bubblor, i detta system så scrollar man alltså runt i ett bubbel-system kan man säga. Såhär när man scrollar runt i de olika menyerna så känns Apples klocka väldigt snabb, mycket snabbare än vår Gear S. Apple kallar sitt OS till Watch för Watch OS och just i detta skede så är vi på versionsnummer 1. Den största nackdelen med detta OS tycker vi är att man inte kan hämta hem tredjeparts-urtavlor. Apple har nyligen lanserat version 2 av Watch OS och i detta så kan man hämta hem tredjeparts-urtavlor.

Det känns lite som att Apple har glömt bort vad de sagt hela tiden- att allt ska vara simpelt men fungera bra. I Watch OS så kan du till exempel ändra färgen på uret- något du inte kan hos någon av konkurrenterna.

 Övrigt   

Watch är utrustad med en hel del sensorer samt funktioner. Apple Watch har en inbyggd högtalare som innebär att du kan prata med någon direkt via den, men om man inte vill det, så kan man koppla ihop med ett blåtand-headset. Apple Watch har även den, som många andra smarklockor, en pulsmätare som fungerar väldigt bra. Det finns även väldigt många tredjeparts-appar som är användbara för att ha i en klocka. Vi tycker att Watch har många flera användbara appar redan, än vad Android Wear har att erbjuda. Klockan håller också en hel dags användande vid normal användning, men om du använder din klocka så kan det hända att du kan få stöd-ladda den. Vi har också märkt att det känns som att 42 mm har bättre batteritid än 38 mm.   
Samanfattning 


Apple Watch är i mångt och mycket en av de bästa klockorna på marknaden idag, den fungerar hela tiden (bryter alltså inte med blåtand-anslutningen), har bra batteritid samt kan köpas i många olika modeller.

       

Lämna ett svar