Hem LG G4 och dess öppna möjligheter i systemet

LG G4 och dess öppna möjligheter i systemet

LG G4 är en av få telefoner idag som har ett väldigt anpassningsbart system i LGs egna UX. Det enda märket i vår mening som har en match mot LGs system är Samsung. Utöver att Android i sig är väldigt öppet i sig som system så tycker vi att LG har lagt till ytterligare mer av denna öppenhet. LG har sedan G2, kört med att man får bestämma vilken knapp-kombination som man vill ha. En smart knapp som går att lägga till är en knapp för rullgardinen för telefonen. Genom att trycka på denna knapp så åker rullgardinen ner, och du slipper sträcka på tummen för att nå gardinen.

LG G4 går också att anpassa med olika teman. Det finns ett utbud, men utbudet är inte så stort, och i ärlighetens namn så är de som finns inte särskilt snygga i våran smak. Dessutom så upplever vi att många teman känns väldigt plottriga. Vi hoppas att det kommer att finnas ett större utbud av teman i LG G5 som kommer hit någon gång i april-månad.   

En väldigt trevlig funktion som LG G4 har att bjuda på är att baksidan är löstagbar,  något som LG är väldigt ensamma om idag.  I och med att det går att byta ut baksidan så kan man också anpassa telefonen efter sin egna smak och tyckte,  då LG säljer löstagbara baksidor i läder till LG G4,  som finns att tillgå i svart,  brunt samt vinrött.  I vår smak så är den bruna läderbaksidan snyggast.

LG var först med att ha en funktion till G3ans tangentbord så man kunde ställa in hur stort man ville ha det. Denna funktion har LG förstås flyttat över till LG G4.  Denna funktion är väldigt praktiskt om man har väldigt stora fingrar och ofta har svårt att träffa rätt tangent.

En ytterligare cool funktion som LG G4 har utrustats med är att man kan ställa in hur man vill att olika scrollfunktioner ska se ut i system.  Även denna funktion finns i olika tredjeparts-lounchers såsom Nova louncher.  Men vi tycker att det känns väldigt smidigt att inte behöva installera en massa appar för att få till det som vi vill ha det.

Sista saken som vi tycker att LG har gjort väldigt bra i G4a är att mobilen har stöd för olika typsnitt,  och det finns en hel del olika som går att välja på och de flesta i vår mening är ganska coola.  Det finns andra tillverkare som har samma stöd som LG har,  ett exempel på en sådan tillverkare är Samsung. Men i de allra flesta fall så är dessa teman förinstallerade. LG G4 kommer med en hel del förinstallerade teckensnitt, men det går också att hämta hem fler i en separat app-butik.  Där finns det väldigt många teman att tillgå.

LG G4 är en telefon för dig som vill ha en rolig telefon som kan se annorlunda ut dag till dag,  men som också vill ha många funktioner som flera konkurrenter till LG saknar.  Det är ofta att den tillverkare som har lagt ner mest krut på detaljerna lyckas bäst idag.  Detta eftersom att alla telefon är i princip lika bra idag i specifikationerna, men att det fortfarande finns en del detaljer att jobba med i många tillverkares gränsnitt.

Lämna ett svar