Hem Nexus 6P mot LG G4

Vi har gjort ett test på båda enheterna, men hur står de sig mot varandra egentligen? Därav har vi nu bestämt oss för att göra en jämförelse mellan de två. När vi har skrivit om de två telefonerna i samma kategorier så utser vi en vinnare i varje kategori. Båda två är fantastiska telefoner, men vi tycker att en är lite bättre än den andra.

Design

Nexus 6P är gjord i ett enda stycke metall, medan LG G4 är gjord i läder och plast (dock så går baksidan att ta loss). I vår mening så känns Nexus 6P tunnare när man har den i handen, men telefonen känns väldigt hal att hålla i. LG G4 känns å andra sidan lite väl tjock. Men när man tar upp den från bordet så får man ett väldigt bra grepp runt den och det tycker vi är värt mycket. En stor nackdel med designen på läderbaksidan är att den liksom “hoppar” på bordet när man försöker skriva något, det blir hemskt irriterande i längden. LG G4 har också en löstagbar baksida så man kan byta batteri och lägga till ett minneskort upp till 200 GB om man vill det. LG har även valt att sätta samtliga knappar på baksidan, något vi tycker är ett smart drag eftersom att tillverkarna då kan utnyttja mer av framsidan åt skärmen.  Det är precis vad LG har gjort, och mobil känns väldigt “modern” mot andra mobiler när det kommer till utnyttjande av skärm.

Så vinnare i denna kategori blir LG G4.

Skärm

LG G4 har utrustats med en skärm som är 5,5″ stor medan Nexus 6P har utrustats med en skärm som är 5,7″ stor. Både Huawei och LG har satt in IPS-skärmar i Nexus 6P och LG G4, likaså är upplösningen 1440 x 2560 på bägge. LG har dock lagt till en egen teknik som man kallar för Qantum IPS. Qantum tekniken gör i våra ögon att färgerna blir väldigt rika att kolla på, men att det ändå blir överdrivna mot om man skulle ta och jämföra samma bild i verkligheten. Medan Nexus 6Ps skärm ser lite småtrist ut vid sida vid sida med LG G4 enligt oss. Detta eftersom att den inte alls levererar samma fina färger som G4an enligt oss, den ser snarare ganska urvattnad. Missförstå oss inte, det är fortfarande en väldigt fin skärm, men mot LG G4 så känns den lite småtrist.

Så vinnare i denna kategori blir återigen LG G4.

Processor

LG G4 har utrustats med en Snapdragon 808 processor tillsammans med 3 GB RAM medan Nexus 6P utrustats med en Snapdragon 810 processor med samma mängd RAM-minne. Skillnaden på processorerna är att Nexus 6P har 8 processorkärnor och LG G4 sex stycken. Vid vanligt användande så är båda enheter väldigt snabba, och räcker gott och väl till med att kolla på till exempel sociala medier. Men när man bläddrar runt i systemen så märken man vilken som känns snabbaste. Den telefon som är snabbast av dessa två telefoner är Nexus 6P. Mycket beror det på att Nexus 6P levereras med en helt orörd version av Android, tillskillnad från LG G4 där LG´s UI är pålagt på det orörda Androidsystemet

Vinnare i denna kategori blir Nexus 6P

Kamera

LG G4  levereras med en kamera som är på 16 megapixlar  tillsamans med en bländare på låga f.1.8. Nexus 6P leveras å andra sidan med en 12 megapixelskamera, som ska ha större pixlar för att kunna ta in mer ljus enligt Huawei själva. Båda telefonerna tar bra bilder i dagsljus och det är främst i dunkla miljöer som smartphones har svårt att få till bra foton idag. När vi jämför Nexus 6P och LG G4 så tycker vi att Nexus 6P får bäst bilder om man slår ihop alla miljöer. Det är väldigt nära att G4an når enda fram, men den är ändå inte fullt lika bra som Nexus 6P.

Övrigt

Om vi jämför ljudkvaliteten hos bägge telefoner så ser vi att Huawei har valt att utrusta Nexus 6P med främre stereo-högtalare, medan LG har valt att sätta en ensam mano-högtalare på baksidan av G4an. LG har denna gång lyckats göra en högtalare som låter väldigt bra i vår smak för att sitta på baksidan, men vi skulle önskat att LG kunde ha kört på en Nexus lösning istället då Nexus 6Ps högtalare låter smått fantastiskt för att sitta i en smartphone, men dessa får känna sig slagna av HTCs Boom Sound som sitter i HTC One M9 då vi skulle önskat lite mer bas ur Nexus 6Ps högtalare.

Nexus 6P bjuder också på en USB-Typ C-port, något som saknas i LG G4 men som kommer att sitta i LG G5. Med en Nexus mobil så är man också garanterad uppdateringar för två år framåt, något som LG inte kan lova.

Slutsats

Nexus 6P vinner nätt med 3-2 i poäng tack vore sitt supersnabba system, smått fantastiska ljud och en suverän kamera. LG G4 är definitivt inget dåligt val för dig som vill spara dryga 1000-lappen i plånboken mot Nexus 6P.

Lämna ett svar