Hem Första intrycket av LG G5

I helgen slog portarna upp till Dustin Expo och självklart var vi på plats för att kolla in alla nya coola technyheter. I LGs monter så fann vi LG G5 samt även alla tillbehör (även kallade Friends).

Vi började med att ta en titt på själva G5an. När vi först tog upp den så påminde den en hel om Huaweis Nexus 6P men med en mycket tunnare profil som gjorde att mobilen kändes lätt. En detalj som vi också gillade hos G5an var att LG har kombinerat ihop fingeravtrycksläsaren med powerknappen, vilket betyder att lättheten för att tappa telefonen blir mindre. Något vi gillar mindre är att LG (för första gången känns det som) valt att sätta volym upp respektive ner på vänstra långsidan. Vi gillar inte detta eftersom att risken för att tappa telefonen blir markant större eftersom att man måste ändra greppet för att nå åt skärmen. Vi gillar skarpt också att LG ännu en gång har lyckats hålla ramen runt telefonen väldigt tunn, ramen är tjockare än på förra årets G4a men fortfarande väldigt tunn runt skärmen. Detta resulterar i att telefonen blir liten för sin storlek på skärmen.

Om vi går vidare till skärmen så har storleken sänkts från 5,5″ till 5,3″ i G5. Men upplösningen är densamma (Quad HD). Att storleken av skärmen har sänkts beror enligt LG på att fler användare föredrar en mindre skärm än 5,5″. LG säger också att 5,3″ placerar sig någonstans mellan alla olika telefoners skärmstorlekar och att LG G5 förhoppningsvis passar både män och kvinnor storleksmässigt. Men om vi själva skulle fått välja hur stor skärmen skulle ha varit på LG G5 så skulle det ha varit 5,7″. Detta eftersom att vi föredrar stora skärmar framför mindre. Om vi går vidare till kvaliteten av panelen i LG G5 så har vi ingenting att klaga på. Den är precis lika bra som i LG G4. Som redan den hade en väldigt bra panel. Men LG G5 har  en mycket högre ljusstyrka än vad G4an hade och detta märks genom att innehållet på skärmen syns väldigt bra på mässgolvet, något som fler mobiler brukar ha svårt att få fram.

 LG har utrustat LG G5 med en Snapdragon 820 processor från amerikanska Qualcomm. Detta är ett mycket smartare val än vad LG gjorde förra året då man utrustade G4an med ett Snapdragon 808 chippset istället för 810 som också fanns ute. När vi leker runt i G5an så flyger allt fram, bokstavligen flyger allt fram. En app som många telefoner brukar ta tid på sig att öppna är kameran. Dock så gäller detta inte LG G5, utan den öppnar kameran blixtsnabbt. Det fanns tyvärr inte möjligheten till att testa något benchmarkprogram på plats då åtkomsten till Wi-Fi inte fanns. LG G5 är en av de snabbaste mobilerna som vi testat.

Ett av de största trumfkorten som LG G5 har är dess kamera. Detta eftersom att G5an inte bara har en, utan två kameror på baksidan. En huvudkamera på 16 megapixlar samt en vidvinkelkamera. Den bakre kameran tycker vi tar väldigt bra bilder. Men det är tillsammans med vidvinkelkameran som det blir häftiga bilder. När vi kombinerade dessa två kameror så fick vi fantastiska bilder. Denna funktion fungerar bra och vi tror att fler tillverkare kommer att låtas inspireras av LG. På framsidan av telefonen så sitter det en kamera på 8 megapixlar som levererar bra selfies på mässgolvet.

Modulerna till LG G5 fanns också att testa på plats. Det är nu känt att de som förhandsbokar en LG G5 får med kameramodulen. Vi började med att ta en titt på kameramodulen av alla tillbehör. Vi tycker inte att denna modul tillför så mycket mer än bara bättre batteritid, men vi är å andra sidan inte särskilt fotointresserade. Men vi skulle gärna sett att LG hoppade över denna modul för att istället satsa på något annat såsom en annan typ av modul, till exempel en motsvarighet till Sony Dxo One som tar bra bilder med hjälp av din iPhone. Sedan gick vi vidare till B&O modulen som också den är en modul. Denna modul omvandlar ljudet i din LG G5 från standard till 32 bitars. Vi upplevde en klar skillnad från andra mobiler med denna modul både med ett par Sennheiserlurar som LG hade samt med våra egna Bose QuietComfort 20. LG berättade också att modulen kommer att börja att fungera med andra smartphones i framtiden med USB Type – C, samt i dagsläget med en PC. Det preliminära priset på denna modul är ca 1500 kronor, men detta är inte riktigt klart ännu. LG berättade också att man kommer att hålla modul-systemet öppet för tredjeparts-tillverkare, vilket skulle skapa en mängd fler användarområden för telefonen.

LG G5 i guld, riktigt snyggt! 

Vid ett första intryck av telefonen så känns LG G5 som en grym mobil där kamera, prestanda, skärm och inte minst att den är modulär imponerar. Om det är något vi skulle önskat så är det att telefonen kunde varit vattentät samt att LG kunde ha lagt till en applåda i sitt egna system (dock så finns Nova Luncher för den som vill ha en applåda).

                 

Lämna ett svar