Huawei presenterar P9 samt P9 Plus

Under dagen så har Huawei presenterat P9 och P9 Plus, där P9 är den mindre av de två enheterna. 

Om vi börjar med Huawei P9 så har den en skärm som är 5,2″ stor med Full HD – upplösning med en IPS – panel, dubbla kameror på baksidan som är på 12 megapixlar vardera där en mäter färger och den andra mäter svartvitt, med denna funktion ska man kunna få coola foton enligt Huawei själva.  Men de säger även att kamerorna ska ha väldigt bra ljusinsläpp för att fota i mörker. Den främre kameran är på 8 megapixlar.

Huawei har även slutit ett samarbete med Tyska LEICA för att få till bra kameror i deras mobiler, då det ofta varit akilleshälen hos förgående Huawei – modeller.
P9 består av ett enda stycke metall, något som liknar företagets Nexus 6P i mångt och mycket.  Vidare har telefonen en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, Huawei har inte lyckats dölja antennerna på baksidan av telefonen så som till exempel LG har gjort på G5an.

P9 kommer även i två versioner, en med 32 GB lagring med 3 GB RAM samt en version med 64 GB inbyggt minne och 4 GB RAM. Båda versioner kommer med Huaweis nya Kirin 955 – chip (4x 1,8 GHz samt 4x 2,5 GHz). P9 kommer med Android 6.0 från start och har ett inbyggt batteri på 3000 mAh, men även en USB Type – C kontakt i botten. 

Huawei lanserade även en storebror till P9, som man valt att kalla för P9 Plus. P9 Plus har en 5,5″ skärm med samma upplösning som i den mindre P9, det vill säga Full HD. Det är också fortfarande samma typ av panel i P9 Plus som i P9. Något som Huawei också valt att skicka med i den större modellen är en tryckkänslig skärm, detta väljer Huawei att kalla för Press Touch. Vidare så har P9 samma kamera, processor, fingeravtrycksläsare samt även den en USB Type – C kontakt botten, men den har ett 3410 mAh – batteri istället för de 3000 mAh som vanliga P9:an har. Båda telefoner har också minneskortsplats.

Dessvärre ser det ut som att P9 varianten med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne inte kommer att nå Sverige, utan att vi får nöja oss med 32 GB – varianten. Enligt uppgifter så kommer denne att kosta 5490 kronor, medan plus – modellen kommer att kosta 6990 kronor. P9 kommer till Sverige den sjätte maj, medan P9 Plus kommer i juni – månad.

Bilden är lånad av GSMarena.com

Källa

    

    

Lämna ett svar